Wijnhaven Wijnimport
010 485 69 00
  Direct geleverd binnen Nederland
  Strenge selectie van topwijnen
  400 topwijnen op voorraad!
  Directe verkoop in ons Wijnpakhuis

Weingut Wilhelmshof

Weingut Wilhelmshof
Weingut Wilhelmshof


De "Wilhelmshof" ligt in het dorpje Siebeldingen, wat op zijn beurt in de Südliche Weinstrasse ligt. Ter oriëntatie: 50 km. ten zuiden van Kaiserslautern. Dit 1000 inwoners grote dorp heeft het tot 700 meter hoge Haardtgebergte ten noorden als buffer voor koude winden en regenbuien. Dit zorgt ervoor dat hier een uitzonderlijk microklimaat heerst met wel 2000 tot 2200 zonuren per jaar (wij hebben er 1500)! De wijnbergen liggen hier allemaal op het zuiden gericht en de druivenstokken vinden hier een sterk kalkhoudende grond. Ideaal voor de Spätburgunder!
Herbert & Christa Roth zijn beide afgestudeerde oenologen. Herbert heeft ook in de Champagne gestudeerd. Dit heeft als goede gevolg gehad dat hij in 1975 met de productie van sekt is begonnen. Dochter Barbara met man Thorsten Ochocki zijn in 2005 ingestroomd en hebben het wijngoed in 2010 definitief overgenomen.
Ze hebben hun studie in Geisenheim en Bordeaux gedaan en in verschillende huizen in Nieuw-Zeeland, Napa Valley, Oregon, Bordeaux, Bourgogne, Champagne als ook in Duitsland ervaring opgedaan!

Type wijnen:

Bubbels
Bekroond
Wit
Land:

DE
Land DE
Aantal hectare:

18