Wijnhaven Wijnimport
010 485 69 00
  Direct geleverd binnen Nederland
  Strenge selectie van topwijnen
  400 topwijnen op voorraad!
  Directe verkoop in ons Wijnpakhuis

Domaine Spannagel

Domaine Spannagel
Domaine Spannagel


De Alsace is altijd al een grensgebied geweest. Zoals de vele Duits klinkende plaats- en familienamen suggereren, is dit van origine een Duits gebied, maar sinds 1648 heeft het - met enkele onderbrekingen - deel uitgemaakt van Frankrijk. Het is dus Frans met een Duits accent. De streek ligt in het uiterste noordoosten, ingeklemd tussen de Vogezen en de Rijn. Het wijnbouwgebied Alsace heeft een oppervlakte van 14.500 hectare en loopt als een lang, smal lint van Marlenheim in het noorden naar Thann in het zuiden. Centrum ervan is Colmar.
De familie Spannagel zit al sinds 1598 in het vak. Yves Spannagel is de 13e generatie die dit 10 hectare grootte Domaine leidt. Hun woonplaats is Katzenthal en dit plaatsje ligt iets ten westen van Colmar. Omringt door prachtig wijndorpen zoals: Ribeauvillé, Turckheim, Kaysersberg en Riquewhir mag je dit toch wel het filetstuk van de Elzas noemen.
Het dal ligt op west-oostelijke richting, dit betekent dat alle wijnbergen op de noordelijke hellingen liggen met een prachtige zuidelijke expositie. Doordat de Vogezen in het westen de koude invloeden van de Oceaan tegen houden heerst hier een warm en uitermate droog microklimaat.
De jaarlijkse neerslag bedraagt maar 500 milliliter!
Type wijnen:

Rood
Wit
Land:

FR
Land FR
Aantal hectare:

10